Getuigenis Bart Demeyere

 

Ik had het genoegen als een van de eerste studenten aan de opleiding koordirectie te beginnen.  Deze avontuurlijke tocht  leidde mij doorheen slagtechnieken, partituren, stijlperiodes, interpretaties, pedagogische aanpak enz. Ik was toen dirigent van  het St Pauluskoor in Kortrijk.  Ik dacht door mijn muziekkennis dat ik alles wist.  Tijdens de opleiding werd mij meermaals duidelijk dat dit niet zo was. Dirigent zijn is een vak apart.  Van het kiezen van muziekstukken tot het aanleren en het uitvoeren op een podium is een boeiend traject. De opleiding heeft deze vaardigheden aangescherpt. Daardoor kon ik in volgende opdrachten groeien, werd het aanleren van partituren accuraat. Werd de uitvoering naar een hoger, lees mooier,  niveau getild. 

Gedurende de talloze optredens en concerten kon ik terugvallen op wat ik had geleerd tijdens de opleiding. ; juiste inzet, handen niet te breed, niet te smal, geen overbodige bewegingen, tot zelfs dirigeren zonder handen maar enkel met gezichtsuitdrukkingen.  

Heerlijk. Voor wie met koren bezig is en zich als dirigent wil profileren is deze opleiding een must. Samen met de medestudenten en het proefkoor is er een leerrijke weg te gaan. Een toekomst voor de wondere koorwereld . 

 

Veel plezier.
Bernard Demeyere. 

 

 

Nvdr.: Bernard volgde eerst een kortlopende cursus georganiseerd door Koor&Stem West-Vlaanderen en nadien de basisopleiding in het Deeltijds Kunstonderwijs.